P1000389-1024x575

Bierblikje versus colafles versus natuurrommel

Hebben een bierblikje, een colafles of een boomblaadje een ziel of is het animisme een projectie van de genereuze menselijke verschijning? Lopend door Franeker kom je de meest vreemde zaken tegen. Je moet wel goed om je heen kijken en de camera paraat hebben. De vraag ”wat doet een bierblikje in een dakgoot” vraagt om gedegen onderzoek. Van wie was dat blikje? Waarom ligt het onbereikbaar in een dakgoot? Hoe is het blikje daar gekomen? Hoe lang ligt het er al? Waarom is het niet weg gehaald?

Ik heb gezocht naar een combinatie van Animisme en de Universiteit van Franeker maar kon geen connectie vinden. Dat is op zich best jammer want dan zou het bierblikje in een historisch perspectief geplaatst kunnen worden. Nu dat een moeilijke zaak is geworden neem ik maar aan dat iemand in beschonken toestand het bierblikje weggooide en per toeval in de goot deed belanden. Jammer.

Bierblikje versus colafles versus natuurrommel

 

De geschiedenis met de fles Cola en de roestige zaken op onderstaande foto kunnen misschien wel wetenschappelijk worden verklaard. Op de website van Cola-info staat dat en dan is het voorgoed bewezen. Dit is misschien wel een ultieme poging om wat werkmateriaal te ontroesten. Oordeelt u zelf maar:

Bierblikje versus colafles versus natuurrommel

 

Op zich is het best opmerkelijk dat natuurafval het toch wint van menselijke troepproducten. De bladeren van een boom zijn voormalig levende materie en een blikje bier blijft zo dood als een pier, hoe mooi of lelijk het ook is ontworpen. Maar wij halen wel bladeren uit de dakgoot en laten een bierblikje blijkbaar gewoon liggen.

Leave a Comment