P1000392-1024x575

Het Noorderbolwerk van Franeker in detail

Niet zo groot als in Dokkum maar wel net zo mooi is het bolwerk van Froon-acker (misschien de oorspronkelijke naam van Franeker), gebouwd tussen 1400-1420 en goed voor een korte doch sportieve wandeling. Pas wel op want het Noorderbolwerk is ook een fietspad.  Het Westerbolwerk komt apart nog aan bod, dit om verwarring (bij mij) te voorkomen, ik ben tenslotte nog toerist in eigen stad.

Het Noorderbolwerk van Franeker in detail

 

De geschiedenis waait je om de oren. Prachtige huizen en een oud theehuis uit betere tijden (?) geven een prachtige kijk op de historische stad. Het bolwerk is compleet gerenoveerd inclusief nieuwe aanlegsteigers voor de pleziervaart (kent u die uitdrukking?).

 

Het Noorderbolwerk van Franeker in detail

En wat is dit nu weer voor ding? Waar staan die zes en zeven voor?

Het voordeel van fotograferen is dat je met andere ogen moet kijken. Rust is ook een waardevolle eigenschap. Er zijn miljoenen details te vinden en je moet daar uit kiezen of je nu wilt of niet. U begrijpt het al, ik ben de rust zelve en ga altijd zeer bewust te werk. En dat, gezien het feit dat elke aap op een knopje kan drukken, in combinatie met mijn twee vrienden Photoshop en Google, maakt dit project een goede manier om mijn nieuwe thuis te ontdekken.

Leave a Comment