Liwadder Hite Rotsoai

Liwadder hite rotsoai.

Dit soeprecept is op vele manieren te maken dus ik zal mij beperken tot de basishandelingen.

Zelf gebruik ik een food processor voor het snijden van de groente maar het kan ook prima met de hand. Dit is voor ongeveer 6 liter soep. Twee derde vries ik in en van die andere derde eten wij met ons twee drie dagen. Ik gebruik een grote braadpan (groter dan die van de foto onderaan)  omdat mijn koelkast 16 cm als grootste hoogte heeft qua bewaren.

Groente (maakt niet uit).

Neem elke groente die in de aanbieding is of die je gewoon lekker vindt.

In het geval van de deze soep was dat;

1 Courgette

3 stronken prei

3 sjalotten

1/2 venkel

Handvol sperziebonen

1 paksoi

1 hele rode peper 

500 gram kippendij (in stukje snijden of knippen)

De kip is natuurlijk te vervangen door tofu (o.i.d.)

Dunne mihoen (hoeveelheid naar smaak toevoegen)

5 blokjes (kippen) bouillon

Kruiden naar smaak, ik gebruik knoflookpoeder, Garam Masala, Ras El Hanout (Jumbo), gember, Indische kruiden (?).

Geen zout, dat later naar smaak op het bord toevoegen.

1/2 pot pindakaas en een zakje Pinda Sambal Trafasie (Lobi) of vergelijkbaar

Ik koop altijd de goedkoopste pindakaas, zonder nootjes, en bij een kleine pot de helft en bij een grote pot 1/3.

1 gekookt ei per persoon toevoegen. 

Garneren met gebakken uitjes.

Bereiding.

Ik ben voor een aantal gerechte fan van slow cooking en deze soep is daar bij uitstek geschikt voor.

Grote Braadpan ongeveer voor 1/2 vullen met water, de mihoen toevoegen en deze 15 minuten weken en dan

in stukjes knippen.

Bouillonblokjes, de kruiden (hoeveelheid naar smaak), de peper(s) in stukjes en de kip. Snel aan de kook brengen en dan op een lage stand (ik kook op inductie) laten garen tot de kip aangebakken is (ongeveer 10 minuten).

(Kook intussen de eieren 1 minuut en zet hittebron uit en laat 30 minuten garen).

Voeg de pindakaas en de trafasie toe (zachtjes roeren tot alles is opgelost).

Voeg de groente toe en laat deze op laag ‘vuur’ ongeveer 30 minuten garen.

Eieren pellen, halveren en op het bord leggen, soep toevoegen en als laatste gebakken uitjes toevoegen.

Eet smakelijk. Ik hoop dat dit een duidelijk verhaal is, ik ben niet zo’n soepschrijver (hoewel?).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.